dossier - Gras, perk, struik, e.d.

voorheen: dossier - Onderhoud openbare ruimte - groen

onderdeel van - Openbare ruimte - groen

De laatste jaren heeft de gemeente het openbaar groen in de wijk naar behoren onderhouden. Regelmatig hebben snoeiwerkzaamheden plaatsgevonden en zijn zieke bomen en bomen die een gevaar kunnen opleveren voor de omgeving, vervangen. Dit onderhoud zal blijven plaatsvinden.

Anders is het echter gesteld met het schoonhouden van de openbare ruimte (inclusief de sloten en vijvers). In het kader van de bezuinigingen heeft de gemeente besloten om per 1 januari 2011 een lager onderhoudsniveau voor de openbare ruimte in te voeren. Dit betekent in de praktijk onder meer dat de straten en groenstroken niet standaard meer zullen worden schoongemaakt. Door de gemeente wordt voor het onderhoud een beroep gedaan op de bewoners om het vuil zelf op te ruimen. Daarvoor kunnen bij de gemeente (Staalweg) vuilknijpers worden opgehaald. Indien er ernstige vervuiling heeft plaatsgevonden, dan zal de gemeente die na melding externe link nog wel opruimen.

Bemerkt u in de openbare ruimte iets dat niet in orde is of dat gevaar kan opleveren, meldt dit in eerste instantie bij de gemeente externe link. Wordt, ondanks uw inspanningen, de situatie binnen redelijke termijn niet opgelost, zoek contact met de belangenvereniging. Deze zal vervolgens de situatie beoordelen en zonodig alsnog haar invloed aanwenden om verbetering te bewerkstelligen. Van het resultaat wordt u op de hoogte gesteld.

In de ogen van de belangenvereniging is verlaging van het onderhoudsniveau van de openbare ruimte een verkeerde bezuinigingsmaatregel. De wijk wordt erg vuil (verpaupert) en het levert de gemeenschap nauwelijks een financiële besparing op. De belangenvereniging zal daarom blijven streven naar een hoger onderhoudsniveau van de openbare ruimte.

 

documentatie

krantenartikel: AD Delft 12 januari 2012
AD Delft 12 januari 2012Drastisch uitdunnen. (icoon JPG document - 299kB)

 

 

 

 

 

 

krantenartikel: AD Delft 4 april 2012
AD Delft 4 april 2012Buurtbewoners ruimen afval op - 'Want vuil trekt weer vuil aan' (icoon JPG document - 142kB)

 

 

 

 

 

 

 

 

krantenartikel: AD Delft 20 april 2012
AD Delft 20 april 2012Dorre boel (icoon JPG document - 256kB)

 

 

 

 

 

 

krantenartikel: AD Delft 8 juni 2012
AD Delft 8 juni 2012Zoek de kunst tussen het frisse groen (icoon JPG document - 271kB)

 

 

 

 

 

krantenartikel: AD Delft 20 augustus 2013
AD Delft 8 juni 2012Delft is niet zo duurzaam als het zich voordoet (icoon JPG document - 223kB)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

overleg met B&W van Delft, 7 november 2017 overleg B&W van Delft, 7 november 2017
punt 7 van overleg: onderhoud openbare ruimte (icoon PDF document - 235kB)

 

 

 

(laatst gewijzigd: 17.02.2018 )